VPS – előnyös és rugalmas

dedikált szerver - vps bérlés

Kinek van szüksége Virtuális PS-re?

  • az ön cége professzionális weboldalt üzemeltet?
  • szüksége van állandóan elérhető központi adatbázisra?
  • szűkössé váltak a hagyományos hosting keretei?
  • nincs lehetősége dedikált szerver bérlésére?

Az Ön számára a megoldást a virtualizáció, a virtuális dedikált szerver jelenti, mely rugalmas, választható paramétereivel, kiváló áraival, minimális fenntartási igényeivel új lendületet adhat vállalkozásának.

Megbízhatóság – biztonság

vps-berles

Dedikált VPS bérlés – saját virtuális szervereszköz – server hosting

Minden szerverünk, a külső behatásoktól tökéletesen védett helyen üzemel, gépeink a megbízható ECC RDIMM memóriamodulokkal működnek, melyek azonnali hibakorrekciót tesznek lehetővé. Az ön kényelmét, nyugalmát és adatainak biztonságát szolgálja a hardveres RAID-adattárolási technológia és a BIX által kötelezően, rendszeresen végzett Backup-olás. Az iSCSI technológia biztosítja a szükséges rendelkezésre állási sebességet és gondoskodik a biztonságos adat archiválásról.

A VPS-technológia árban fölülmúlhatatlan, tökéletesen idomul igényeihez, rengeteg előnye van a virtuális hosztingal szemben, melyről meggyőződhet, ha kipróbálja ingyenes csomagajánlatunkat. Ön ugyan egy megosztott szervert használ, de folyamatosan biztosítjuk a garantált hardver minimumokat.

A BIX2 által használt XEN virtualizációs rendszer előnye, hogy támogatja a paravirtualizációt. Ennek lényege, hogy a vendég rendszerek egy módosított operációs rendszert futtatnak. A Xen Project a Linux, BS, OpenSolaris platformokon érhető el, de lehetőség van a változtatások nélküli Windows rendszerek futtatására is.

A VP Serever-en ön teljes értékű root hozzáférést kap, bármilyen operációs rendszer telepítésére lehetősége van, míg a virtuális hosting esetében, ezt csak a rendszeradminisztrátor teheti meg. A virtuális hostinghoz képest, a VPSzerver valamivel drágább, de jóval olcsóbb a bérelt servernél. A VPS-server létrehozása és előfizetése csak néhány percet vesz igénybe, próbálja ki most.

Dedikált VPS – a XXI.század szolgáltatása

A dinamikus VPS, azaz a Cloud Server technológia kialaukálásához hosszú út vezetett. Egy kis történelmi visszatekintés talán hasznos lehet azok számára, akik cégünktől dedikált IP-cimmel ellátott fizikai gépet, virtuális tárhelyet vagy VPS servert bérelnének.

A virtuális dedikált szerver-technológia története

A számítógépek erőforrásainak felosztása egymástól független virtuális gépekre a „mainframe időszakig” (1970-ig) nyúlik vissza, ekkor az IBM megalkotta az OS VM/370 operációs rendszert. Ebben az architektúrában a felhasználó egy teljes értékű virtuális gépet használhatott, mely a szervergépből meghatározott mennyiségű memóriát, processzorteljesítményt és operatív tárat használhatott. A legfontosabb tulajdonsága az új rendszernek az volt, hogy a virtuális gépet használó, semmilyen hatással nem volt a többi virtuális gépet használóra.

A személyi számítógépek megjelenésekor a gyártók új feladatot szántak a virtuális gépeknek, segítségükkel, egyetlen hardveren több különböző operációs rendszert tudtak futtatni. Az egyik legelső, több operációs rendszert futtatni képes megoldást a Connection Corporation fejlesztette ki 1988-ban. Ekkor használták először a VM technológiát. Az első Virtual PC nevű program alapvetően a Machintos tulajdonosok számára készült, hogy segítségével futtatni tudják a Microsoft Windows programot és annak kellékeit.

A 90-es években sorra jelentek meg a rendszer virtualizációs szoftverek: VMWare, VDSManager, XEN, FreeBSD Jail, Virtuozzo, Solaris Zones. Bár maguk a programok jóformán nem igényeltek számítógépes kapacitást, a segítségükkel létrehozott vendég rendszerek számát és teljesítményét meghatározta a hardver erőssége. Ha egy virtuális gépre Windows 2000 telepített a felhasználó, ennek gépigénye 128-256 Mb volt és 1-2 Gb HDD-t használt, értelemszerűen a hardver mérete határt szabott a létrehozható oprendszerek számának.

A rendszerek virtualizálását a programok különböző elvek szerint oldják meg. A VMWare program a teljes hardvert virtualizálja, így a user szemszögéből, egy teljes értékű, szokványos számítógép látszik a munkavégzés semmiben sem különbözik a fizikailag használt gépektől. A Virtuozzo rendszer, már nem az egész hardvert, csak az Operációs rendszert virtualizálja. Ebben a rendszerben, a vendégek más terminológia szerint a VPS-ek, a bázisgép magjának alárendelve működnek. Az SWsoft alapvetően a Linux-ra fejlesztett, de a piac követelményeinek megfelelően a Windows rendszerekre is kínált megoldásokat. A Linux alatt futó rendszerek beállítása meglehetősen körülményes és hosszú folyamat, ami a használat során meghálálja magát.

Bár kezdetben a rendszerek virtualizációja elsősorban a tesztelők és az egyidejűleg több operációs rendszert futtatni kívánók részére készült, de idővel nyilvánvalóvá vált, hogy a szerverek virtualizációjával maximálisan kihasználhatóak a fizikai erőforrásaik. Innen természetesen már csak egy lépést kellett tenni a hosting virtualizációja felé.

Vajon a szerverbérlés és a szerver hosting mellé szükség volt még egy új szolgáltatásra? Ha figyelembe vesszük az ár/érték arányokat, a válasz egyértelmű igen, de erről Ön is meggyőződhet a BIX2 VPS szolgáltatásainak árlistáját böngészve.

Az informatika fejlődésének sajátossága, hogy míg kezdetben a szerver virtualizációra azért volt szükség, hogy a nagy teljesítményű „mainframek” kapacitását optimálisan kihasználják, egyetlen hardver eszközön több kutató dolgozhasson, addig manapság a kihasználatlan gépkapacitásokat fogja össze és osztja újra szerverfelhő formájában…

Dedikált szerver bérlés

A dedikált virtuális szerver bérlése optimális megoldás azon cégek, kis-és nagyvállalatok, állami intézmények, társadalmi szervezetek, magánvállalkozások, bankok, telefontársaságok, tömeges SMS-küldésre specializálódott szolgáltatók vagy akár politikai pártok számára, amelyek profiljába nagy forgalmú weboldal üzemeltetés és stabilan elérhető központi adatbázis fenntartása is beletartozik. Az ilyen szolgáltatás a dedikált VPS bérlésével minden problémára találhat megfelelő opciót.

 

vps dedikalt szerver

Dedikált virtuális szerverek – VPS szolgáltatás Budapest – BIX

Dedikált VPS szerver

Biztonságos megoldás professzionális weblapok működtetéséhez a dedikált VPS szerver szolgáltatás, amely tökéletes megoldás azon vállalkozások, intézmények, szervezetek számára, akik magas látogatottságú, többfunkciós honlapot tartanak fenn és fokozott adatvédelemre, állandóan elérhető központi adatbázisra van szüksége. | Dedikált server bérlés, vps szolgáltatás, dedikált vps bérlés és hosting, szerver virtualizáció xen technológia alkalmazásával, virtuális szerverbérlés azonnal – xen típusú virtualizációs rendszer, felhő konstrukció – hardver

Oldalunk a dedikált szerver bérlés kulcsszóval a goggle első 10 találata közt szerepel